יאיר בושרי מנכ"ל ביגלובל – קפריסין היא פנינת הנדל"ן החדשה

קפריסין בקיץ

יאיר בושרי מציין כי עלויות מופרזות של דירה בישראל גורמת לישראלים רבים לחפש בחירות קרקע בחירה בחו"ל. לקפריסין יש מוקדים ספציפיים ויוצאי דופן שכדאי לקחת בחשבון בהשקעות נדל"ן והופכים אותה למטרה מפתה למשקיעים.

יאיר בושרי הבעלים של בי.די.פי השקעות נדל"ן בע"מ מסביר כי האי קפריסין נמצא ליד ישראל בצורה קרובה יוצאת דופן, לכן זהו מקום עסקי מומלץ למשקיעים ויזמים ישראלים. אסטרטגיית גביית המסים של קפריסין (חוב תוספות הון נמוך של 20% וחיוב ארגון ב-12.5%) מושכת ואטרקטיבית, אקלים נפלא, מדינה באיחוד האירופי, ובמיוחד, המקבץ הגדול של לופטים ונכסים בעלויות מדהימות עם ערכים שמראים דפוסי תשואה גדלים ועקביים לאורך השנים האחרונות. כל האמור לעיל הופך את קפריסין למטרה חשובה עבור משקיעים פיננסיים המחפשים לרכוש קרקע או נכס בחו"ל.

שוק הדיור בקפריסין לאחרונה

בכל הנוגע לביצוע המיזם בחו"ל, הכלכלה הקפריסאית, המשלבת את שוק הדיור, הראתה לכל דבר ועניין איתנות יציבה.

עלויות הנכס בקפריסין נתפסות כצנועות מכיוון שניתן לאתר אפשרויות של נכסים במחיר נמוך של ₪. 500,000. הכלכלה בקפריסין ידועה כחזקה: האומה נתקלה רק לעתים רחוקות במצב חירום פיננסי ושיעור האבטלה שלה אינו משמעותי.

בשנת 2003, קפריסין הצטרפה לאיחוד האירופי ובשנת 2008, הפכה לחלק של האיחוד האירופי שהתגייס בעבר, ואימצה את האירו ככסף. בשנת 2013 מעגל הבנקאות בקפריסין נתקל במצב חירום עמוק בגלל מחויבותו לאגודה האירופית אולם מנקודה זו ואילך, האומה הקטנה התאוששה למעשה.

למעשה, נכסים בקפריסין נרכשו במהלך השנים האחרונות, בעיקר על ידי תושבים אנגלים, רוסים וסינים (שהם בעיקר תומכים פיננסיים). למטרותיהם, קפריסין הייתה אזור הפרישה האידיאלי. הרכישות הללו במהלך השנים הפכו את שוק הדיור בקפריסין למושך מאוד, על אף מצבי חירום פיננסיים באזורים שונים כמו ביוון לדוגמא. החל משנת 1995, שוק הדיור בקפריסין נתקל בהתפתחות עקבית ומפתיעה, עם התחייבויות חדשות שנאספו מדי שנה. המעבר למגורים של משקיעים פיננסיים סיניים ורוסים גרם לרמות פופולריות גבוהות יותר, במיוחד בפאפוס הבולטת יותר, שנחשבה למקום מועדף על ידי אוכלוסיות שהגיעו מחו"ל מגיל 40 ומעלה, ולמשפחות עם ילדים.

התשואות מורחבות בלופטים לאחרונה

פיתוח ההכנסות שמציגים תומכים פיננסיים מישראל, בריטניה ורוסיה תלוי בשלושה סטנדרטים משמעותיים בתחום ריבית הקרקע בקפריסין: ערך, תשואה ושומת מס. בכל אחד מאלה, קפריסין מציעה את התוצאות הטובות ביותר עבור תומכים פיננסיים.

קצב התשואה על אדמת קפריסין יכול להגיע עד 5.5% לשנה. בהנחה שנעמיד את זה ובין, למשל, את שוק הספקולציות בנדל"ן הישראלי, נבחין כי עניין בישראל ייצור רק כ-5% תשואה.

הרשות הציבורית בניקוסיה תומכת באופן מובהק בסיוע שממריץ משקיעים פיננסיים, בין אם על ידי מתן אשרות עבודה או בחירות למתן זיהוי אירופי, והקלות מס מדהימות לארגונים וחברות. במקביל, התכניות הפיננסיות לקידום בענף הנסיעות הקפריסאית התרחבו ומסייעות למשקיעים.

קפריסין נהנית מקרבה לישראל

ישראלים רבים דוגלים ברכישת דירה בחו"ל ולא בקנייה בישראל בגלל המחירים הגדולים. לצורך השוואה, במחיר של דירת 2 חדרים במרכז ישראל אפשר לרכוש לופט בקפריסין.

יחד עם זאת, בשנים האחרונות ראינו מספר גדל והולך של חברות ישראליות הבונות דירות בקפריסין, כמו ביגלובל (BGLOBAL) בניהולו של יאיר בושרי, וכן מספר הולך וגדל של משקיעים ישראלים פרטיים שקונים נכסים להשקעה בקפריסין.

הסיבה? לא רק היתרונות שצוינו לעיל, אלא בגלל יתרון אחד מאוד ברור למשקיע הישראלי: הקרבה. קפריסין נמצאת במרחק של 45-50 דקות טיסה בלבד מישראל וזו השקעה מושלמת.